Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași oferă servicii medicale clinice în regim de spitalizare continuă și de zi dedicate specialităților cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară, pentru aproximativ 32000 pacienți/an (31596 în 2017; 32132 în 2016; 36318 în 2015; 29055 în 2014; 30122 în 2013).
IBCV funcționează în clădire comună cu Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” (clinici de urologie, nefrologie și medicină internă). Concret, IBCV Iași ocupă în totalitate etajele 4, 5, 6 și parțial parterul celor 2 clădiri care intră în componența Spitalului Parhon. În acest spațiu își desfășoară activitatea 42 medici și 170 asistente.

IBCV este o instituţie medicală clasificată gradul 1M având în prezent o capacitate de 130 paturi conform structurii aprobate de Ministerul Sănătății. Unitatea sanitară este încadrată în categoria „Nivel acreditat”. Din decembrie 2010 Institutul este certificat pentru sistemul de management al calității conform standardului internațional SR RN ISO 9001.

IBCV Iași aparține tipului de spital de specialitate: cardiologie, cardiologie intervențională și cateterism cardiac, explorări funcționale și electrofiziologie cardiacă, terapie intensivă coronarieni, chirurgie cardiovasculară adulți și pediatrică, anestezie-terapie intensivă, cardiologie preventivă și recuperare cardiovasculară.

IBCV deservește o populație de aproximativ 5,5 milioane de locuitori provenită dintr-un areal geografic corespunzător celor 8 județe din Moldova fiind unicul centru european arondat unui număr atât de mare de locuitori.
Pe parcursul ultimilor ani, pe fondul închiderii unor spitale și reducerii semnificative a numărului de paturi disponibile, IBCV încearcă asigurarea unui acces echitabil la servicii de sănătate performante, specifice tipurilor de activități desfășurate, unei populații cu nivel de trai mediu și scăzut, cu venituri minime și a unui număr în creștere de cazuri sociale, în pofida fondurilor insuficiente alocate de Ministerul Sănătății.

IBCV Iași este unicul centru din regiunea Est a României care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară adulți, tratament chirurgical și intervențional al malformațiilor cardiace congenitale la copii și adulți, tratament endovascular al maladiilor aortei (EVAR – EndoVascular Aortic Repair) și stenozei aortice (TAVI – TransAortic Valve Implantation), electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace, tratament intervențional al fibrilației atriale.

Structura IBCV Iași:

 • Secţia Clinică de Cardiologie Medicală, Unitatea de terapie intensivă coronarieni;
 • Secţia clinică chirurgie cardiovasculară;
 • Secţia anestezie terapie intensivă;
 • Centrul de primire urgențe de specialitate;
 • Laborator de analize medicale;
 • Laborator explorări funcţionale invazive;
 • Laborator explorări funcţionale neinvazive;
 • Laborator anatomie patologică;
 • Laborator radiologie şi imagistică medicală;
 • Centrul de cercetare și tratament invaziv al fibrilației atriale;
 • Ambulator integrat.

Sursa: Inimi.org

Manager Institutul de Boli Cardiovasculare Iași
Grigore TINICĂ

Director Medical Institutul de Boli Cardiovasculare Iași
Carmen CRISTEA

@TudorGhioc (35)
@TudorGhioc (88)
@TudorGhioc (50)
@TudorGhioc (46)
@TudorGhioc (54)
@TudorGhioc (108)
Grigore Tinica si Cristian Statescu
@TudorGhioc (62)

CONTACT

Adresă:  B-dul Carol I, nr. 50, Iaşi, jud. Iaşi, România

Cod poştal:  700503 
Email: ibciasi@gmail.com, ccv_cci@yahoo.com, office@cardioiasi.ro

Telefon: 0232 211 834